Definita cuvantului durham
DURHÁM s.n. Rasă englezească de taurine, cu cap mic și membre scurte, crescută pentru producția de carne. [< engl., fr. durham].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu durham
POLIGÁM, -Ă, (1) poligami, s. m., (2) poligame, adj. 1. S. m. Bărbat care are concomitent două sau mai multe soții. 2. Adj. (Despre plante) Care are atât flori hermafrodite, cât și flori unisexuate. – Din fr. polygame. Vezi definitia »
APOGÁM, -Ă adj. Apogamic. [Cf. fr. apogamme]. Vezi definitia »
HOMOGÁM, -Ă adj. 1. (despre inflorescențe) cu flori de același sex. ◊ (despre flori) la care organele de reproducere ajung la maturitate în același timp. 2. (despre un hermafrodit) ale cărui organe sexuale funcționează în același timp. (< fr. homogame) Vezi definitia »
PROGRÁM s. n. 1. plan de activitate cuprinzând etapele propuse pentru o anumită perioadă; desfășurarea activității după un anumit plan. ◊ orar. 2. foaie de hârtie, broșură care prezintă amănunte în legătură cu un spectacol; ordinea în care se desfășoară o emisiune de radio și tv. 3. expunere scrisă a principiilor, a țelurilor urmărite și a mijloacelor preconizate pentru realizarea lor ale unui partid politic, ale unei organizații, ale unui guvern. 4. (inform.) ansamblu de instrucțiuni codate necesare unui calculator, unei operații automate. (< fr. programme, germ. Programm) Vezi definitia »
DURHÁM s.n. Rasă englezească de taurine, cu cap mic și membre scurte, crescută pentru producția de carne. [< engl., fr. durham]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z