Definita cuvantului cvadripol
CVADRIPÓL, cvadripoluri, s. n. Rețea electrică cu două borne de intrare și cu două borne de ieșire. – Din fr. quadripôle.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cvadripol
SUBCAPÍTOL, subcapitole, s. n. Diviziune (unitară) a unui capitol. – Sub1- + capitol. Vezi definitia »
PETRÓL s. n. 1. Rocă sedimentară lichidă, uleioasă, de culoare brună-negricioasă, mai rar gălbuie, cu reflexe albastre-verzui, cu miros specific, formată dintr-un amestec natural de hidrocarburi și de alți compuși organici, care se extrage din pământ și care servește drept materie primă în industria chimică; țiței. ◊ Petrol sintetic = combustibil cu proprietăți asemănătoare cu cele ale țițeiului, obținut pe cale sintetică din cărbune sau din oxid de carbon, prin hidrogenare catalitică. 2. Derivat lichid al petrolului (1), folosit la arderea în lămpi cu fitil pentru iluminat sau încălzit; gaz. – Din fr. pétrole. Vezi definitia »
NETBÓL s.n. (La tenis) Minge care atinge fileul. [< engl. net-ball]. Vezi definitia »
AGRÍCOL, -Ă, agricoli, -e, adj. 1. Care ține de agricultură, care se referă la agricultură; folosit în agricultură. ◊ Campanie agricolă = perioadă de intensificare a muncilor agricole legată de un anumit anotimp. Inventar agricol = totalitatea uneltelor întrebuințate la muncile agricole. 2. (Despre oameni) Care se ocupă cu agricultura. Mecanic agricol. 3. (Despre o regiune, o țară) Care își sprijină economia în special pe agricultură. – Fr. agricole. Vezi definitia »
GLICOCÓL s. m. aminoacid din numeroase proteine; acid aminoacetic; glicină2. (< fr. glycocolle) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z