Definita cuvantului dus
DUS2, -Ă, duși, -se, adj. 1. Plecat (fără a se mai întoarce); p. ext. mort. ◊ Expr. A dormi dus = a dormi foarte adânc. ♦ (Despre unități de timp și despre acțiuni) Trecut, dispărut (pentru totdeauna). ♦ (Despre ochi) Care este adâncit în orbite (de oboseală, boală, supărare etc.). 2. Fig. Desprins de realitate; absent, îngândurat. ◊ Loc. adv. și adj. Dus pe gânduri = îngândurat. – V. duce.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu dus
AVENARIUS, Richard (1843-1896), filozof german. Prof. univ. la Zürich. Unul dintre întemeietorii teoriei epistemologice a cunoașterii, numită empiriocriticism. Vezi definitia »
sus adj. invar. (d. toxicomani) care se află sub influența drogurilor. Vezi definitia »
ILÉUS, ileusuri, s. n. (Med.) Ocluziune intestinală. [Pr.: -le-us] – Din fr. iléus. Vezi definitia »
CASSIUS, Caius Longinus (?-42 î. Hr.), om politic și general roman. Unul dintre conducătorii conjurației care l-a asasinat pe Cezar. Înfrînt lîngă Philippi de armatele triumvirilor, s-a sinucis. Vezi definitia »
ALTOSTRÁTUS subst. Formație de nori situată la o altitudine medie de 6000 m, care se prezintă ca un strat dens și uniform, de culoare cenușie sau albăstruie, cu aspect fibros sau ușor striat. – Din fr. altostratus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z