Definita cuvantului vulcan
VULCÁN s. m. 1. ridicătură de formă conică, cu o deschizătură largă în centru prin care pot ieși la suprafață gaze, lavă, cenușă. 2. (fig.) loc de unde poate porni o acțiune primejdioasă. 3. (fig.) om cu un temperament vulcanic (2). (< it. vulcano, germ. Vulkan)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu vulcan
TRINITARIÁN, -Ă s.m. și f. (Bis.) 1. Nume dat celor care acceptă dogma trinității. 2. Călugăr din ordinul monahal al Sfintei Treimi, înființat în sec. XII în scopul eliberării creștinilor căzuți în captivitate la musulmani; trinitar; mathurin. // adj. Referitor la trinitarieni, care aparține trinitarienilor. [Pron. -ri-an, pl. -ieni, -iene. / cf. engl. trinitarien]. Vezi definitia »
ANTIROMÁN s.n. Operă literară în proză de mai mare întindere, care îsi propune să reflecte realitatea cât mai puțin alterată de procedee artistice convenționale. [< fr. antiroman]. Vezi definitia »
Bolovan de rocă topită natural care rezistă la temperaturi mari, folosit in cuptoarele de baie cu abur sau ca greutate peste teascul din vasele de murături, nefiind descompus de sare. Vezi definitia »
PEDIMÁN, -Ă adj., s. m. f. (animal) cu picioare în formă de mâini, având degetul mare opus celorlalte. (< fr. pédimane) Vezi definitia »
GRAMATICIÁN, -Ă s. m. f. specialist în gramatică. (< gramatică + -ian) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z