Definita cuvantului duran
DURÁN s. n. sticlă rezistentă la variațiile bruște de temperatură, din care se fac obiecte de laborator. (< engl. duran)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu duran
stâlpán, stâlpáni, s.m. și stâlpáne, s.n. (reg.) 1. (s.m.) stâlp mare. 2. (s.m.) spânzurătoare. 3. (s.n.) ghioagă. Vezi definitia »
BUDAPESTÁN, -Ă, budapestáni, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care locuiește în Budapesta (capitala Ungariei) sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Budapestei sau locuitorilor săi, privitor la Budapesta sau locuitorii săi. (Budapesta (n.pr.) + suf. -an4; cf. fr. budapestois) Vezi definitia »
școleán, școléni, s.m. (înv.) școlar. Vezi definitia »
NORD-COREEÁN, -Ă, nord-coreeni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Republicii Populare Democrate Coreene sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține nord-coreenilor (1) sau statului lor, privitor la nord-coreeni sau la statul lor. – Nord + coreean. Cf. fr. nord – coréen. Vezi definitia »
drăgán (drăgáni), s. m. – Dragon, soldat. – Var. dragon. Pol. dragan, dragon, din fr. dragon, germ. Dragoner; var., direct din fr. Sec. XVII. – Der. drăgănesc, adj. (relativ la dragoni); drăgănime, s. f. (trupă de dragoni); dragonă, s. f. (șiret cu care se prinde mînerul sabiei), din fr. dragonne. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z