Definita cuvantului muzician
MUZICIÁN, -Ă s.m. și f. Cunoscător al artei muzicii. ♦ Compozitor; executant al unor compoziții muzicale. [Pron. -ci-an, pl. -ieni, -iene. / cf. fr. musicien].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu muzician
AKKADIÁN, -Ă, (‹ fr. {i}), s. m. pl., adj. 1. Populație semitică din antichitate care a întemeiat, în milen. 3 î. Hr. orașul și statul Akkad. 2. Adj. Care aparține Akkadului sau a akkadienilor (1), privitor la Akkad și sau la akkadieni. ♦ Artă a. = arta care s-a dezvoltat în statul Akkad. ♦ Limbă a. = cea mai veche limbă semitică, de largă circulație; a întrebuințat scrierea cuneiformă. V. mesopotamian. Vezi definitia »
INTERURBÁN, -Ă adj. Între (dintre) două sau mai multe orașe. [Cf. fr. interurbain]. Vezi definitia »
CARDÁN s.n. Sistem de suspensie sau de articulație care permite uneia dintre părțile lui să-și păstreze o anumită poziție sau direcție indiferent de mișcările suportului ei. [Pl. -ne, -nuri. / < fr. cardan, cf. Cardan – matematician italian]. Vezi definitia »
HEPTÁN, heptani, s. m. Hidrocarbură saturată din clasa parafinelor, cu șapte atomi de carbon în moleculă, care se prezintă ca un lichid inflamabil, folosită drept carburant. – Din fr. heptane. Vezi definitia »
DAMIGEANÃ, s.f. 1. Recipient voluminos, cu gura strâmtã, fabricat din sticlã si îmbrãcat uneori într-o împletiturã de nuiele. Poate cuprinde un volum de 1,3,5,10,50,etc. litri de diverse bãuturi. Se folosește in special la pastrarea țuicii si vinului, sau a fructelor puse la macerat cu zahãr, pentru prepararea mai departe a vișinatei. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z