Definita cuvantului xilofite
XILOFÍTE s.f. pl. Plante lemnoase (arbori, arbuști; subarbuști). (din lat. xylophytae)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu xilofite
LICHIDITÁTE s. f. 1. Însușirea de a fi lichid (1). 2. (Fin.) Totalitatea banilor de care dispune o întreprindere, un patron etc. pentru a face plățile în termen. – Din fr. liquidité. Vezi definitia »
INELUCTABILITÁTE s. f. faptul de a fi ineluctabil. (< fr. inéluctabilité) Vezi definitia »
RADIOACTIVITÁTE s. f. 1. Proprietate a unor elemente cu atomii grei (radiu, uraniu etc.) de a emite, prin dezagregare spontană, unele radiații corpusculare (și radiații electromagnetice). 2. Disciplină care studiază aceste proprietăți și elemente care țin de ele. [Pr.: -di-o-] – Din fr. radioactivité, germ. Radioaktivität. Vezi definitia »
CAROFITE (‹ fr.) s. f. pl. Grup de plante acvatice (de apă dulce, rar salmastră), verzi, cu corpul constituit dintr-o tulpină articulată, cu noduri, internoduri și verticile de frunze, la baza cărora se găsesc fructificațiile pentru reproducere (Charophyta). Avînd tulpina și fructele impregnate cu carbonat de calciu, au dat naștere, prin acumulare, în Jurasic și Eocen, la calcare. Vezi definitia »
BÓIȘTE, boiști, s. f. Depunerea și fecundarea icrelor; perioada de rut a peștilor, bătaia peștelui; (concr.) locul unde se face fecundarea. – Din bg. boište, scr. bojište. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z