Definita cuvantului ypresian
YPRESIÁN s.n. Ultimul etaj al paleocenului din centrul și sudul Europei. (din fr. yprésien)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu ypresian
SPONTÁN, -Ă, spontani, -e, adj. (Adesea adverbial) Care se face sau se produce de la sine, fără vreo cauză exterioară aparentă; care se face de bunăvoie, fără a fi silit de nimeni; care apare brusc, pe neașteptate. ♦ Care acționează cu promptitudine. ♦ Care nu este conștient. [Var.: spontanéu, -ée adj.] – Din fr. spontané, lat. spontaneus. Vezi definitia »
SEDÁN s. n. tip de caroserie pentru automobile cu un singur compartiment, cu locuri pentru patru-șapte persoane; autoturism cu o astfel de caroserie; berlină (2). (< engl., fr. sedan) Vezi definitia »
CIOLPÁN, ciolpani, s. m. (Pop.) Trunchi de arbore fără crengi (și uscat), rămas în pământ; arbore rupt de vânt; arbore bătrân. – Et. nec. Vezi definitia »
ARTAGNAN [artañã], Charles de BATZ [ba] d' (1611-1673), nobil gascon, căpitan al mușchetarilor lui Ludovic XIV, apoi mareșal. Devenit celebru prin romanul lui Al. Dumas-tatăl „Cei trei mușchetari”. Vezi definitia »
MUZICIÁN, -Ă, muzicieni, -e, s. m. și f. Persoană care compune sau execută compoziții muzicale. ♦ Persoană care cunoaște arta muzicii (1). [Pr.: -ci-an] – Din fr. musicien. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z