Definita cuvantului jurnal
JURNÁL s.n. 1. Însemnări zilnice (despre tot ceea ce se întâmplă); observații științifice însemnate zi de zi. ◊ Jurnal de bord = caiet de însemnări pentru faptele care survin în timpul drumului unei nave și care sunt consemnate de ofițerul de cart. 2. Ziar, gazetă. 3. Caiet, registru în care se înscriu operațiile comerciale zi de zi. [< fr. journal].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu jurnal
CEREBRÁL, -Ă, cerebrali, -le adj. 1. Care aparține creierului, privitor la creier și la funcțiile lui. 2. Intelectual, rațional, mintal. Activitate cerebrală. 3. (Despre oameni; adesea substantivat) Care se conduce (uneori exagerând) numai după criteriile rațiunii. – Din fr. cérébral. Vezi definitia »
SINCIPITÁL, -Ă, sincipitali, -e, adj. (Anat.) Care ține de sinciput. – Din fr. sincipital. Vezi definitia »
ACANTOCEFÁL, acantocefali, s. m. (La pl.) Clasă de viermi paraziți nematelminți, cu o trompă retractilă înconjurată de cârlige de apărare (Acanthocephala); (și la sg.) vierme din această clasă. – Din fr. acanthocéphales. Vezi definitia »
Metrosexual, metrosexuali, s.m. – este un termen aparut în engleză pentru prima dată în 1994 într-un articol al jurnalistului englez Mark Simpson în ziarul The Independent. Acest termen desemnează un bărbat cu un simț dezvoltat al esteticului, care investește foarte mult timp si bani în felul în care arată și în stilul lui de viață. Termenul nu are legatură cu orientarea sexuală a persoanei respective. Sursa Wikipedia Vezi definitia »
TALAMENCEFÁL s. n. regiune mediană a creierului în care elementul principal îl constituie talamusul. (< fr. thalamencéphale) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z