Definita cuvantului furunculoză
FURUNCULÓZĂ s.f. Boală manifestată prin apariția mai multor furuncule. [Cf. fr. furonculose].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu furunculoză
HAVÁNĂ s.f. 1. Țigară de foi de calitate superioară. 2. Plută de mare alcătuită din trunchiuri de brad dispuse în forma unei țigări de foi și legate cu cabluri. [< fr. havane, cf. La Habana – capitala Cubei]. Vezi definitia »
TIFÓZĂ s. f. (Med. vet.; în sintagma) Tifoză aviară = boală a puilor de găină produsă de un virus din grupul bacteriilor paratifice. – Din fr. typhose. Vezi definitia »
FRÁGĂ, fragi, s. f. Partea comestibilă a fragului1 (considerată în mod greșit drept fruct), compusă din receptaculul cărnos și roșu pe suprafața căruia se găsesc presărate fructele. 2. Compus: fragă-tătărească = plantă erbacee cu frunze dințate, cu flori așezate la subsuoara frunzelor și cu fructe roșii (Blitum virgatum). 3. (Reg.; uneori determinat prin „de pom”) Dudă. [Var.: frag s. m.] – Lat. fraga. Vezi definitia »
TELEINFORMÁTICĂ s. f. ramură a informaticii care se ocupă cu tehnica de transmisie la distanță a datelor prelucrate. (< fr. téléinformatique) Vezi definitia »
puitúră, puitúri, 1. semănat al unor plante. 2. timpul când se seamănă anumite plante. 3. cusătură cu fluturi sau cu fir pe o cămașă țărănească. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z