Definita cuvantului oxidat
OXIDÁT, -Ă, oxidați, -te, adj. (Despre metale) Care a suferit procesul de oxidare. – V. oxida.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu oxidat
AUTOMUTILÁT, -Ă, automutilați, -te, s. m. și f., adj. (Persoană) care s-a mutilat singură. [Pr.: a-u-] – V. automutila. Vezi definitia »
JUMELÁT, -Ă adj. (despre piese, instalații) consolidat, asociat în serviciu. (< fr. jumelé) Vezi definitia »
NECOPIÁT adj. v. ORIGINAL (1). (Despre acte, documente, opere artistice și literare, fotografii etc.; adesea substantivat, n.) Care constituie întâiul exemplar, care a servit sau poate servi drept bază pentru copii, reproduceri sau multiplicări; care a fost produs pentru prima oară într-o anumită formă. ◊ Loc. adj. și adv. În original = în forma primară, necopiat; în limba în care a fost scris, netradus. [DEX '98] Vezi definitia »
DICOTILEDONÁT, -Ă I. adj. (despre embrion) cu două cotiledoane; dicotiledon. II. s. f. pl. clasă de plante angiosperme al căror embrion are două cotiledoane. (< fr. dicotylédoné/s/) Vezi definitia »
NEPOLARIZÁT adj. v. LUMINĂ (I. 1.). Radiație sau complex de radiații electromagnetice emise de corpuri incandescente (cu sau fără flacără) sau luminescente și care impresionează ochiul omenesc; efectul acestei radiații. ◊ Lumină albă = lumină mijlocie a zilei, care conține toate radiațiile spectrului vizibil. Lumină rece = lumină care conține un număr foarte mic de radiații infraroșii și care are un efect termic redus. Lumină monocromatică = lumină formată din radiații de o singură culoare spectrală. Lumină compusă = lumină care conține radiații de mai multe lungimi de undă. Lumină naturală = lumină complet nepolarizată, caracterizată prin diversitatea direcțiilor de oscilație ale radiațiilor electromagnetice care o compun, distribuite uniform în jurul direcției de propagare. [DEX '98] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z