Definita cuvantului ozon
OZÓN s. n. Corp gazos de culoare albăstruie, cu miros caracteristic, a cărui moleculă se compune din trei atomi de oxigen, care se găsește în natură sau se poate obține prin descărcări electrice în aer și este folosit ca antiseptic și la sinteze organice. – Din fr. ozone.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ozon
PORTCREIÓN, portcreioane, s. n. Mic tub din metal, din plastic etc. în care se ține creionul. [Pr.: -cre-ion] – Din fr. porte-crayon. Vezi definitia »
CRETÓN s.n. Țesătură imprimată din fire de in sau de bumbac. [< fr. cretonne, cf. Creton – sat în Normandia]. Vezi definitia »
LUPÓN s. n. 1. țesătură sintetică ce imită blana de lup. 2. palton, haină de lupon (1). (< lup + -on, n. com.) Vezi definitia »
SOMÓN s.m. Pește răpitor de mare, care intră vara în râuri pentru a-și depune icrele și care are o carne de culoare roz, foarte grasă. [< fr. saumon]. Vezi definitia »
VERMILLÓN s.n. Sulfură roșie de mercur pulverizată, folosită în pictura de ulei drept culoare roșu-intens. [Pron. -mi-on. / < fr. vermillon]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z