Definita cuvantului widia
WÍDIA s. f. Metal dur obținut din carburi metalice (de wolfram și titan), folosit la acoperirea pieselor supuse uzurii, mai ales a tăișurilor sculelor de așchiere a metalelor. – Din fr. widia.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu widia
MÂNIÁ, mấnii, vb. I. Refl. A se lăsa ori a fi cuprins de mânie (1), a se supăra foarte tare, a-și ieși din fire, a se înfuria. ◊ Tranz. Cele auzite l-au mâniat. [Pr.: -ni-a-] – Din mânie. Vezi definitia »
OMAGIÁ vb. tr. a aduce un omagiu cuiva. (după fr. hommager) Vezi definitia »
microeconomia, microeconomie, 1. știința care se ocupă cu studiul fenomenelor, proceselor și relațiilor generate de comportamentul agenților economici individuali (producător, consumator) în procesul de alocare a resurselor în vederea satisfacerii nevoilor. – pref. micro- + economia. Vezi definitia »
STUDIÁ vb. I. tr. 1. A se ocupa de cercetare; a învăța. 2. A analiza, a cerceta. ♦ tr., refl. A (se) observa, a (se) cerceta cu atenție. [Pron. -di-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / < it. studiare]. Vezi definitia »
DEVIÁ vb. I. intr., tr. a (se) abate de la direcția dată. II. intr. (fig.) a se depărta de la subiect; (p. ext.) a începe să facă lucruri necorecte, a porni pe un drum greșit. (< fr. dévier, lat. deviare) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z