Definita cuvantului weber
WÉBER, wéberi, s. m. Unitate de măsură, în sistemul internațional, pentru fluxul magnetic. – Din fr. weber.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu weber
BANCHÉR, bancheri, s. m. 1. (În orânduirea capitalistă) Posesor de capital bănesc, care pune la dispoziția altor capitaliști acest capital, în schimbul unei dobânzi; proprietar sau mare acționar al unei bănci. 2. (La unele jocuri de cărți) Persoană care conduce jocul și care ține în rezervă o sumă de bani, pentru a plăti, în caz de pierdere, sumele riscate de ceilalți jucători. – Fr. banquer. Vezi definitia »
statér (-ri), s. m. – Monedă la vechii greci și macedoneni. – Var. înv. statir. Fr. statère, și mai înainte (sec. XVII) din gr. στατήρ. Vezi definitia »
CHARTIER [șartié], Alain (c. 1385-c. 1435), poet francez și orator de limbă latină. Considerat drept unul dintre creatorii prozei oratorice franceze („Cuadrilogul invectiv”); poet original, a adăugat elocvență și logică temelor lirice ale epocii sale. Vezi definitia »
INOSPITALIÉR, -Ă, inospitalieri, -e, adj. Care nu este ospitalier; neospitalier, neprimitor, rece. [Pr.: -li-er] – Din fr. inhospitalier. Vezi definitia »
RESTANȚIÉR, -Ă, restanțieri, -e, adj. (Adesea substantivat) Care a rămas în urmă cu o lucrare, cu o plată etc. ♦ (Despre studenți) Care nu și-a trecut examenul la termenul fixat. [Pr.:-ți-er] – Restanță + suf. -ier. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z