Definita cuvantului jur
JUR3, jururi, s. n. (Pop.) Jurământ. – Din jura (derivat regresiv).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu jur
NESÍGUR, -Ă, nesiguri, -e, adj. 1. Care nu oferă siguranță, pe care nu se poate conta; incert, îndoielnic. ♦ Spec. Lipsit de stabilitate, de rezistență. ♦ Spec. Primejdios, expus. 2. (Despre oameni) Care este lipsit de convingere, de încredere (în sine), de fermitate; nehotărât, șovăielnic; p. ext. timid, stângaci. ♦ (Despre acțiunile și manifestările oamenilor) Care arată, exprimă, trădează lipsă de convingere, de hotărâre, de încredere, de fermitate; p. ext. care trădează, exprimă stângăcie, timiditate. 3. Care nu se vede, nu se distinge bine, lipsit de claritate; neclar, confuz; p. ext. care se află încă în formare, care nu s-a format, nu s-a definitivat încă. – Ne- + sigur. Vezi definitia »
silúr (-ri), s. m. – Plantă (Euphrasia stricta). Origine necunoscută. Vezi definitia »
a face stânga-mprejur expr. 1. a se întoarce la 180º. 2. a-și schimba opinia / părerea / atitudinea etc. Vezi definitia »
NEUR- v. neuro-. Vezi definitia »
BAIKONUR, cosmodrom în Kazahstan (C.S.I.), situat în apropierea localit. Tiuratam, la E de L. Aral. Este specializat în lansări de nave cosmice cu echipaj, sateliți artificiali grei și stații spațiale automate. De la B. au fost lansate: primul satelit artificial al Pămîntului (1957) și prima navă cosmică pilotată (1961), stațiile orbitale Saliut, Voshod, Soiuz, Vostok, stațiile meteorologice Molnia, Ekran, Orizont, Raduga, Meteor ș.a., stațiile interplanetare Luna, Marte, Venus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z