Definita cuvantului utilitarist
UTILITARÍST, -Ă, utilitariști, -ste, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține utilitarismului, privitor la utilitarism; p. ext. care se preocupă (exclusiv) de folosul imediat (și personal) al lucrurilor; care se bazează pe considerente practice. 2. S. m. și f. Adept al utilitarismului; p. ext. persoană care apreciază totul din punctul de vedere al avantajului sau profitului personal. – Din fr. utilitariste.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu utilitarist
CHIMÍST, -Ă, chimiști, -ste, s. m. și f. Persoană care se ocupă cu studiul chimiei, specialist în chimie. – Din fr. chimiste. Vezi definitia »
CROMATOPLÁST, cromatoplaști, s. n. Corpuscul de culoare galbenă, roșie sau portocalie care dă culoarea caracteristică rădăcinilor de morcovi sau fructelor coapte, având același rol ca și cloroplastele; cromoplast. – Din fr. chromoplaste. Vezi definitia »
HOLOCÁUST s. n. 1. (ant.; la evrei, asirieni etc.) sacrificiu în cinstea divinității, în care animalul sacrificat era ars în întregime pe altar. 2. exterminare a unui mare număr de oameni. 3. (fig.) ofrandă, sacrificiu. (< fr. holocauste) Vezi definitia »
SCIZIONÍST, -Ă s.m. și f. Cel care aparține unei fracțiuni sau care urmărește să provoace sciziune într-un grup. // adj. Privitor la sciziune sau la scizioniști. [Pron. -zi-o-. / cf. fr. scissionniste]. Vezi definitia »
DUELÍST s.m. Luptător într-un duel; persoană căreia îi place să dueleze. [Cf. fr. duelliste, it. duellista]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z